Ugrás a tartalomra

Továbbra is lángol Ausztrália

2019.12.28
11:37
2019.12.28
15:03
Forrás
Sokszínű Vidék, www.elobolygonk.hu
Még karácsony előtt hirdettek szükséghelyzetet Új-Dél-Wales államban a bozóttüzek és a rendkívüli hőség miatt.

Tovább tombolnak a tüzek Ausztráliában. Mintegy száz helyen ég a bozót, miközben a hőmérő higanyszála 40 Celsius-fok fölé kúszott. A hatóságokat leginkább a Sydney körül tomboló bozóttüzek terjedése aggasztja. Ausztrália keleti részében október közepe óta tombolnak bozót- és erdőtüzek. Új-Dél-Walesben mintegy 2,7 millió hektárnyi erdőterület vált a lángok martalékává, több mint hétszáz lakóház, kétezer kormányzati és gazdasági építmény égett le.

fotó: Tanjug/Ingleside Rural Fire Brigade via AP

Az állatvilágot is sújtja a tűz. Az interneten egyre több videót látni, amelyen kétségbeesett koala kér emberektől inni. Új-Dél-Wales északkeleti partja Ausztrália egyik legnépesebb koala-élőhelye, becslések szerint 15-28 ezer állat él ezen a vidéken. A szakértők úgy vélik, hogy a pusztító tüzek kezdete óta 480 millió állat veszhetett oda, köztük hozzávetőlegesen 9 ezer koala, amelyek pedig túlélték a tűzvészt, most csak nagyon nehezen jutnak élelemhez és vízhez.

Ausztrália
erdőtűz

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.