Ugrás a tartalomra

Brnabić: Újévtől megszűnik a létszámstop a közszférában

2019.12.28
20:52
Forrás
Vajdasági RTV
Az elkövetkező év elejétől megszűnik a létszámstop a közszférában annak a rendeletnek a nyomán, amelyet a szerb kormány még az év vége előtt meghoz.

Megmarad azonban az a bizottság, amely ellenőrzi a foglalkoztatottak számát köztársasági és önkormányzati szinten is, jelentette be szombaton Ana Brnabić kormányfő, aki a Szerbia 2025 programot bemutatva kiemelte azt is, hogy az oktatásban és az egészségügyben teljes mértékben liberalizálják a foglalkoztatást, s az említett bizottság azonnal elbírálja az ezekről a területekről érkező kérelmeket. “Egyéb területen megmarad a foglalkoztatás ellenőrzése, mert nem akarjuk azt, hogy – különösen önkormányzati szinteken – hirtelen megugorjon a foglalkoztatottak száma”, mondta Brnabić hozzátéve, egyes önkormányzatoknál korábban az indokoltnál négyszer-ötször több foglalkoztatott volt. 

Ana Brnabić
létszámstop
közszféra

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.