Ugrás a tartalomra

Lončar: Nincs tömeges kivándorlás az egészségügyben

2019.12.29
14:35
Forrás
021
Az egészségügyi munkások esetében nem áll fenn tömeges kivándorlás, és nem kell várni vizsgálatokra és műtétekre - jelentette ki Zlatibor Lončar.

A szerb egészségügyi miniszter elmondta, hogy az utóbbi két évben csökkent az ország elhagyásának trendje és hozzátette, hogy egyre több egészségügyi nővér jön vissza Szerbiába. Ennek okát az egészségügybe való számos befektetésben látja. Elmondása szerint csak 766 egészségügyi munkás nyújtott be kérelmet a külföldi állásra, ami 100-zal kevesebb, mint az előző években. Az augusztusi adatok szerint Szerbiában több mint 60 ezer egészségügyi nővér és technikus dolgozik. Lončar továbbá hozzátette, az országban nem kell várni vizsgálatokra és operációkra.

Zlatibor Lončar
egészségügy
kivándorlás
nővér
technikus

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.