Ugrás a tartalomra

Kern Imre: Tervben van a Horgos-Röszke autópálya határátkelő bővítése

2019.12.30
15:10
2019.12.30
15:47
Forrás
Pannon RTV
Annak ellenére, hogy összesen kilenc határátkelő van a szerb-magyar határszakaszon, továbbra is nagy torlódások alakulnak ki időnként.

Az elmúlt években több új átkelő nyílt, illetve az ünnepek alatt könnyíteni igyekeztek az átkelésen, a forgalom azonban továbbra is igen nagy. A gyorsabb átkelés érdekében a Horgos-Röszke autópálya határátkelő bővítése is tervben van. A jövő év első felére elkészülhetnek azok a tervek, amelyek ennek az átkelőnek a bővítésére vonatkoznak - mondta Szubjektív című műsorunk felvételén Kern Imre. Az építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési államtitkár szerint 2021-re be is fejeződhet ez az ötmillió eurós bővítési folyamat.

Az összes forgalom három sávba torkollik magán a határvonalon, ebből kifolyólag szétválasztjuk az autóbusz, a teherautó és a személygépkocsi forgalmat. Ez megkönnyíti mindenféleképpen a személygépkocsik, illetve az autóbuszok számára a forgalmat, és új kilépő teherautó terminált építünk ki, ami azt jelenti, hogy ott, ahol jelen pillanatban a teherautókat nézték át a vámosok, ott lesz az autóbusz és ott, ahol az autóbusz-forgalom volt eddig lebonyolítva, azt majd a személyautók használhatják.

határátkelő
bővítés

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.