Ugrás a tartalomra

Az új évben már csak új tízezer forintossal lehet fizetni

2019.12.30
20:15
Forrás
Közlemény
Holnap lehet utoljára fizetni a régi tízezer forintosokkal, 2020-tól csak az új típusú bankjegyeket lehet használni.

A régiek január 1-től díjmentesen beválthatók azonos címletű fizetőeszközre a bank- és postafiókban három évig, valamint a Magyar Nemzeti Bankban húsz évig. A régi tízezresek egyébként már jórészt, nagyjából 95 százalékban kiszorultak a forgalomból. A maradék kivonásával befejeződik a bankjegyek megújítási programja Magyarországon. Az elmúlt 5 évben 900 millió megújított bankjegyet gyártottak le, és 350 millió bankjegyet vontak be. A többletkibocsátás költségét 4-5 milliárd forintra becsülték.

forint
fizetés
Magyar Nemzeti Bank

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.