Ugrás a tartalomra

A béke világnapja

2020.01.01
12:58
2020.01.01
13:05
Forrás
MTI, impressmagazin.hu
VI. Pál pápa kezdeményezésére vezették be.

Ma van a béke világnapja. A jeles napot 1968. január 1-én ünnepelték először, 2000 óta pedig az ENSZ kezdeményezésére január 1-je nemzetközi békevilágnappá vált. Azóta az év első napján a mindenkori pápa a világhoz intézett üzenetében foglalja össze a békéről vallott gondolatait. A pápa a béke világnapjára írt üzenetében felhívja a figyelmet a béke alapvető értékére és a megvalósításáért végzett fáradhatatlan tevékenység szükségességére. 

világnap
pápa

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.