Ugrás a tartalomra

Mágikus nap - ezt kell tenni, hogy jó legyen az év

2020.01.01
13:52
2023.11.02
09:04
A néphiedelem számos szokást köt a mai naphoz. Pontokba szedtük, mit szabad ma csinálni és mit nem annak érdekében, hogy az új évünk a lehető legjobb legyen.

1. Az erős fények és hangok távol tartják a gonoszt a háztól. A petárda és a tűzijáték helyett azonban válasszuk az éneklést és a vidámkodást!

2. Ne vitázzunk, ne veszekedjünk! Ellenkező esetben az egész évünket ez fogja jellemezni.

3. Aki korán kel és aktívan tölti a napját, egész évben friss lesz. Vagyis nem éri meg lustálkodni, mert az egész évünknek lőttek. A másnaposság sem kifogás.

4. Aki újév napján édeset eszik, annak az egész éve édes lesz. Tehát ha jót akarunk magunknak, ne elsején kezdjünk bele a diétába.

5. Újévkor disznót kell enni, hogy kitúrja a szerencsét, szárnyast semmiképp, mert azok elkaparják, a nyúl pedig elfut vele. Ebben az esetben is igaz, amit az előző pontban már javasoltunk, vagyis várjon egy napot a fogyókúra.

6. A sok apró mag pénzbőséget jelent az elkövetkezendő évben, vagyis együnk lencsét, babot, rizst vagy kölest. Reméljük, az apró mag, nem csak aprópénzt hoz!

7. A kamrát és zsebeket meg kell tölteni, a pénztárcákat tele kell rakni pénzzel, hogy az év során ez legyen a jellemző.

8. Újév napján ne adjunk ki semmit a házból, mert ha ezt tesszük, sok kiadásunk lesz egész évben.

9. Újév napján ne használjunk ollót, mert elvágjuk a szerencsénket!

10. Szerencsét hoz, ha az év első látogatója férfi a házban. A rosszkedvű első vendég azonban egész évre nálunk hagyhatja hangulatát, úgyhogy jobb, ha be se engedjük.

11. Akitől ezen a napon csókot kapunk, az egész évben szeretni fog bennünket. Csókoljunk meg valakit mi is!

12. Nem szabad semmit sem kidobni a házból. Egyes vélemények szerint még söprögetni vagy ganézni sem.

13. Tilos mákot enni, mert sok lesz a bolha a házban. A maradék bejglit tartogassuk még egy napig.

mágia
babona
szokás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.