Ugrás a tartalomra

Pályázat traktorvásárlásra

2020.01.03
15:49
2020.01.03
21:49
Forrás
Pannon RTV
Olyan traktorok vásárlását támogatja Szerbia, amelyek teljesítménye nem haladja meg a 60 kW-ot. Branislav Nedimović bejelentette, a ma meghirdetett kiírásra május végéig lehet pályázni.

Idén 40 milliárd dinárt különítettek el a szerbiai mezőgazdasági termelők támogatására – emelte ki Branislav Nedimović. A mezőgazdasági miniszter hozzátette: „Pályázati felhívást tettünk ma közzé a 60 kW-nál kisebb teljesítményű traktorok vásárlására. Ha ezt átszámoljuk, 81 lóerőnek felel meg. Itthon gyártott traktorokról van szó. Az állam a pénz felét biztosítja, így az összeg felét visszakapja a vásárló. A pályázat május végéig tart, van elegendő idő. Kombinálhatjuk a támogatott kölcsönökkel is. Tehát használhatunk kettő az egyben rendszert, ami úgy gondolom, jó lehetőség. A szerb mezőgazdaságban dolgozók 85 százaléka 60 kW alatti teljesítményű traktorokkal rendelkezik. Másrészt ez az intézkedés a szerb ipar számára is fontos, mert nem importálunk, hanem azt, amit Szerbiába gyártunk, erőforrásként használjuk.”

traktor
pályázat
Branislav Nedimović

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.