Ugrás a tartalomra

Fejlesztik a szerbiai közvállalatokat

2020.01.04
15:17
2020.01.04
16:14
Forrás
Pannon RTV
Javítani kell a közvállalatok működésén és gazdálkodásán, hogy hatékonyabb munkát végezzenek – ezt mondja a szerbiai Gazdasági Minisztérium államtitkára, Dragan Stevanović.

2020-ban intenzívebb és erősebb irányítás alá vonják a közvállalatokat, ami – a tárca szerint – közvetetten pozitívan hat majd a gazdasági növekedésre is. Már vannak biztató jelek. A köztársasági, vagyis az országos szintű közvállalatok hatalmas mínuszban voltak, most már pluszbevételeket érnek el.

Dragan Stevanović, államtitkár, Gazdasági Minisztérium, Szerbia: „Azon dolgozunk 2020-ban, hogy elkészüljenek a dokumentumok a partneri viszonyokról a Világbankkal karöltve. Ezek a dokumentumok be kellene, hogy vezessék a korporatív irányítás irányelveit a közvállalatok szektorában. Ez még jobban rendezné a kapcsolatokat, új minőségi elvárásokat, új hangsúlyokat hozna be a közvállalatok szférájában.”

közvállalat
Gazdasági Minisztérium
államtitkár
Dragan Stevanović
Világbank

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.