Ugrás a tartalomra

Hosszú sorok a szerb-magyar határszakaszon

2020.01.05
11:27
2020.01.05
18:51
Forrás
Pannon RTV
A vendégmunkások szabadságuk után Nyugat-Európába tartanak, így Magyarország felé kell számítani torlódásra a szerb-magyar határszakaszon.

Vasárnap délelőtt a Horgos 1-es és 2-es, valamint a királyhalmi és a kelebiai határátkelőn egy órát vesztegeltek a Szerbiából Magyarország felé tartók.

Folyamatosan érkeztek az autók a királyhalmi határátkelőhelyre, a gyorsabb átlépés reményében vasárnap délelőtt. Viszont itt is legkevesebb egyórás sor alakult ki.

Domonkos Krisztofer: „Tíz perce érkeztem ide a határra és gondolom, hogy egy órát még kell várnom mire beérek a határátkelőre.”

Zvonko Đorđević: „Mit mondjak? Ez egy óra, ami nem rossz. De lehetne sokkal több, kettő vagy három óra is.”

A horgosi autópálya határátkelőre szinte percenként gördültek be az autók. A legtöbb járműben nyugat-európai országokban dolgozó vendégmunkások ültek.

A Horgos1 Röszke1 autópálya szakasz szerb oldalán jelenleg zökkenőmentes a forgalom. Nagyjából 15 perc a várakozási idő. Az illetékesek szerint a tömeges határátkelésre január közepéig lehet számítani.

A határátkelő szerb oldalán öt sorban engedték át az utazókat a gyors átkelés érdekében. A két határ között ennek ellenére reggel óta szinte folyamatos volt a torlódás.

Dragan Subotički, segédparancsnok, Horgosi Határrendészet: „Jelenleg, ahogy látják a forgalom folyamatosan, fokozott intenzitással halad a Szerb Köztársaságból kifelé. Jelenleg 15 perc a várakozási idő, míg a két határ közötti térségben mintegy hatvan perc. Az utazóknak azt tanácsoljuk, hogy a kevésbé forgalmas frekventált átkelőket válasszák, mint Királyhalom, Gyála, Bajmok.”

Vasárnap délelőttől csak Magyarország felé volt használható a Horgos-Röszke Közúti Határátkelőhely, vagyis a Horgos 2. A cél a haladás gyorsítása - tájékoztattak az illetékesek.

határ
határátkelő

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 16:25

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral nevű programban általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.