Ugrás a tartalomra

Foga van a napnak

2020.01.05
16:24
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Foga van a napnak, tartja a mondás, amikor napsütéses, de csípős az idő. Az előrejelzések szerint ilyen időjárás vár ránk az elkövetkező napokban.

A ködös, fagyos reggelek után napközben száraz, napsütéses, de hideg napok elé nézünk január második hetében.

Hét ágra sütött a nap vasárnap délelőtt Szabadkán. Ennek ellenére melegen kellett öltözni, hiszen a levegő hőmérséklete alig volt egy pár fokkal a fagypont fölött. Ehhez hozzájárult még az orkánerejű szél is. Január második hetére az előrejelzések szerint továbbra is marad a csapadékmentes, száraz, csípős, hideg idő. 

Január második hetében sem örülhetnek a vajdasági vakációzó gyerekek a hónak. Az előrejelzések szerint az ortodox karácsony sem lesz fehér. Száraz, derűs időre van kilátás vidékünkön az elkövetkező hét folyamán. Szerdára még akár 10 fokra is melegedhet a levegő. Ezzel szemben az éjjelek lesznek kellemetlenül csípősek. Szélcsendes helyeken a hőmérő higanyszála mínusz 5 alá is süllyedhet.

Reggelente köd és csúszós utak nehezítik majd a közlekedést Szerbiában. Több helyen fagyréteg képződhet az úttesten, ezért vezessenek óvatosan - figyelmeztetnek a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség illetékesei. Arra szólítanak fel mindenkit, hogy tartsák be a követési távolságot. A látási viszonyok csökkenése az előzést is megnehezíti.

Nemcsak a közlekedőket inti óvatosságra a reggeli órákban az Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, hanem az asztmában szenvedőket, valamint a gyenge idegzetűeket is. Koncentrációhiánnyal, izomfájdalmakkal, hangulatingadozásokkal kell számolniuk az elkövetkező napokban az időjárásra érzékenyek.

időjárás
közlekedés
köd

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.