Ugrás a tartalomra

Vihar előtti csend a szerb-magyar határszakaszon?

2020.01.07
14:09
2020.01.08
00:39
Forrás
Pannon RTV
Ismét egy vendégmunkáshullámra lehet számítani. Azok indulnak vissza, akik Szerbiában töltötték a pravoszláv karácsonyt.

Kedden mindössze pár perc alatt át lehetett jutni mind a Horgos-Röszke, mind a Királyhalom-Ásotthalom határátkelőhelyeken Magyarországra. Az idilli hangulatot azonban egy rendszerleállás árnyékolta be, hosszabb időn át nem lehetett igénybe venni az átlépőket.

Kedden délelőtt nyugodt volt a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely. A ki- és a belépő oldalon sem volt jelentősebb várakozás. Ottjártunkkor egyetlen személyautó sem várakozott a Szerbiába való belépésre. Draženko Tomić, a Horgosi Határrendészet parancsnokhelyettese elmondta, a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen az ünnep ideje alatt nem volt torlódás, de bármikor kialakulhatnak kisebb-nagyobb sorok. „A mai napon nem volt jelentősebb várakozás a horgosi határátkelőn. Két kapu is nyitva van a kilépő oldalon, plusz az autóbuszok, a belépő oldalon egy forgalmi sáv dolgozik, plusz az autóbuszok. Arra számítunk, hogy a hétvégén fokozódik majd a forgalom.”

A Királyhalom-Ásotthalom határátkelőhely, egyike azoknak az átlépőknek, amelyeket alternatív útvonalként javasolnak az illetékesek. A közúti határátkelőn mindössze néhány autó várakozott arra, hogy beléphessen Magyarországra. Visszafelé, tehát Szerbiába mint ahogy most is jól látható egyáltalán nem volt személyautó forgalom. Az illetékesek azt mondták, hogy a reggeli órákban volt nagyobb várakozás.

A határátkelők helyzete óráról-órára változhat. A legfrissebb információkért érdemes felkeresni a police.hu oldal határinfó rovatát, valamint a Facebook-csoportokban is lehet tájékozódni.

határátkelő
várakozás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.