Ugrás a tartalomra

Fél év múlva derül ki, mi az álláspont a Minority SafePack kezdeményezés kapcsán

2020.01.10
15:37
Forrás
MTI
A témát még az európai parlamenti képviselők is megvitatják.

Regisztrálta a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírásait online rendszerében az Európai Bizottság. Most fél év áll rendelkezésükre, hogy kialakítsák álláspontjukat, valamint döntést hozzanak a jogalkotási folyamatról. A témában vitát tartanak majd az Európai Parlamentben. A Minority SafePack célja, hogy az Európai Unió jogi lépéseket tegyen a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó közösségek védelmének javítása, valamint az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése érdekében.

Minority Safepack
regisztrálás
aláírások
Európai Bizottság
Európai Parlament
kisebbségek

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.