Ugrás a tartalomra

Rendkívüli európai uniós külügyminiszteri tanácsülést tartanak

2020.01.10
18:19
Forrás
MTI
A téma: A feszült közel-keleti helyzet.

Igen nagy a valószínűsége, hogy iráni rakétatalálat miatt zuhant le a Teherán mellett megsemmisült ukrán repülőgép - jelentette ki a holland külügyminiszter ma Brüsszelben, a közel-keleti konfliktus kiéleződése miatt összehívott rendkívüli európai uniós külügyminiszteri tanácsülés előtt. Stef Blok hangsúlyozta: az EU minden további lépése attól függ, Irán hogyan áll hozzá, milyen módon működik közre a katasztrófa részleteinek felderítésében. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felszólította az iszlám köztársaságot, hogy tegyen lehetővé alapos és átlátható vizsgálatot. Nincs okunk arra, hogy ne higgyünk a különböző szövetségesektől kapott jelentéseknek, amelyek szerint a gépet valószínűsíthetően az iráni légvédelmi rendszer lőtte le - közölte. Stoltenberg rámutatott, hogy senkinek nem érdeke újabb konfliktus kirobbanása a Közel-Keleten, ez ráadásul az Iszlám Állam terrorszervezet újbóli megerősödéséhez vezethetne. Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője rendkívül aggasztónak nevezte az Iránban kialakult helyeztet, és átlátható vizsgálatot sürgetett az ukrán repülőgép katasztrófájának ügyében.

Európai Unió
külügyminiszteri tanácsülés
közel-keleti konfliktus
Jens Stoltenberg
Josep Borrell

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.