Ugrás a tartalomra

Felújították a kamenicai Kardiológiai Intézetet - Évente mintegy 45 000 páciens

2020.01.13
12:56
2020.01.13
18:06
Forrás
Pannon RTV
Befejeződött a kamenicai kardiológiai intézet épületszárnyának felújítása.

A személyzet ma be is költözött a korszerűsített épületbe, és a betegeket is ott fogadják. A jelentős felújításokon átesett intézetet a délelőtt folyamán Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár is meglátogatta.

A tartomány az elmúlt három évben több, mint 450 millió dinárt fordított a kamenicai kardiológiai intézet fejlesztésére. Zoran Gojković, tartományi egészségügyi titkár: „Évente hétezer páciens fordul meg ebben az épületben. Amint látták, most már két- és háromágyas szobáink is vannak, illetve minden szoba rendelkezik toalettel. Egy teljes rendszerről van szó, ami jelentősen javít a betegek ellátásán, ugyanakkor az intézet egészségügyi dolgozóinak munkáját is megkönnyíti. Évtizedekig csak álmodozhattak erről.”

A kamenicai kardiológiai intézet jelenleg 90 betegággyal, és a legkorszerűbb laboratóriummal rendelkezik. Az új angio-termet, valamint az új központi sterilizáló berendezést is üzembe helyezték. Lecserélték az elhasználódott orvosi berendezéseket, illetve új készülékeket is beszereztek.

Dr. Aleksandar Redžek,a Szív- és Érsebészeti Intézet igazgatója: „Távlati terveink is vannak. Korszerűsítjük a diagnosztikai központot, az új berendezések beszerzése már folyamatban van. A félintenzív osztályt is korszerűsítjük, aminek köszönhetően tízről tizenöt ágyra növekszik majd a koszorúér-betegséget kezelő egység kapacitása. Elkészült a szívsebészeti klinika felújítására vonatkozó projekt, és remélem, hogy a következő időszakban megteremtődnek a feltételek a munkálatok megkezdésére. Ezzel be is fejeződik majd a vajdasági kardiológiai intézet teljes felújítása.”

Az intézetben az ügykezeléseket illetően is lesznek újítások, valamint még több új berendezést beszerzését tervezik – tette hozzá Aleksandar Redžek. A statisztikai adatok szerint Vajdaságban a szívbetegségek okozzák a legtöbb elhalálozást. A kamenicai kardiológiai intézet dolgozói évente mintegy 45 000 pácienst kezelnek.

Kardiológiai Intézet
Kamenica
páciens

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.