Ugrás a tartalomra

Két és félszeresére nőtt a keret, bonyolultabbá vált a pályázati rendszer

2020.01.13
19:51
2020.01.13
20:14
Forrás
Pannon RTV
A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által közzétett pályázatok lebonyolításakor felmerülő gyakorlati kérdések ismertetése céljából szervezett ma tájékoztató napot Szabadkán a Szekeres László Alapítvány.

Két és félszeresére emelkedett a pályázati keret, viszont bonyolultabbá vált a pályázati rendszer. Minden civil szervezet vagy jogi személy csak egyetlen pályázatot nyújthat be a magyar kormány által biztosított támogatásra és három pályázati kiírás közül lehet választani.

Igaz, hogy egy szervezet csak egyetlen pályázatot nyújthat be, de ezek lehetnek integrált pályázatok is - hangzott el az eseményen. A Vajdasági Magyar Folklórközpont népművészettel kapcsolatos táncos és egyéb különféle programokat szervez, de tárgyalkotó népművészettel foglalkozó kiadványokat is megjelentetnek. A kezdetek óta rendszeresen pályáznak, általában a székházuk és a működésük fenntartására, és minden évben nyernek is kisebb-nagyobb összeget .
Nagy István, szakmai tanácsadó, Vajdasági Magyar Folklórközpont: „Olyan civil szervezet vagyunk, amelynek nincs folyamatos bevétele, viszont a pályázati kiírások technikai része mindig változik. Minden alkalommal igyekszünk itt lenni a tájékoztató napon. Most is azért vagyunk itt, hogy a most kiírásra került pályázatokkal kapcsolatban megtudjuk az újításokat.”

Fontos, hogy mindenki, aki eddig a Szekeres László Alapítványon keresztül pályázott, vagy most pályázik először, konzultáljon az irodával - emelte ki Fejsztámer Róbert. Az alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette: „A pályázati forma, és maga a pályázati rendszer, meglehetősen összetett ahhoz, hogy az aki először indul neki, az konzultáció nélkül helyesen végig tudja csinálni. De  a tapasztalt pályázóknak is ügyelniük kell, mert nagyon sok változás van a pályázati kiírásokban. Természetesen, ami örömhír, és ami a legfőbb változás az-az, hogy több mint a duplájára emelték a keretét.”

Az eddigi 80 millió forintról ugyanis 200 millióra nőtt a vajdaságiak számára megpályázható keretösszeg. Decemberben jelentek meg a 2020-ra vonatkozó pályázati kiírások.

Pappné Popovics Judit, aBethlen Gábor Alapkezelő Zrt. osztályvezetője: „Egyrészt az ifjúsági és cserkész közösségek tevékenységének támogatása pályázati felhívásra lehet pályázatot benyújtani, illetve a magyar kultúráért és oktatásért pályázati felhívásunk központi illetve regionális pályázati kiírására lehet pályázni. Sok változás van, a korábbi évek gyakorlatához képest a pályázók ezekre a felhívásokra, amit felsoroltam, egy pályázatot nyújthatnak be.”

Éppen ezért jól át kell gondolni mindent, és ezért fontos a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvány munkatársaival konzultálni - tette hozzá. Az ifjúsági és cserkész közösségek tevékenységének támogatására január 16-ig lehet pályázni. Egyebek mellett a 15 és 35 év közötti korosztály számára szervezett ifjúsági programok lebonyolítására.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Szekeres László Alapítvány
Fejsztámer Róbert
Pappné Popovics Judit

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.