Ugrás a tartalomra

Félreértés történt, nem importálnak kenyeret Szerbiába

2020.01.14
10:00
2020.01.14
11:54
Forrás
VajdaságMa
Szerbia nem importálja a kenyeret, csupán egyes péksüteményeket.

A kenyeret és a pékárut is ugyanolyan kódokkal látják el, ezért történhetett meg az, hogy a közvéleményt úgy értesítették, hogy Szerbia sok kenyeret importál, ez viszont nem így van, mivel a teljes behozatal 10 százalékát teszi ki a kenyér, nyilatkozta Zoran Pralica, a szerbiai pékek uniójának elnöke. Elmondta továbbá, hogy Szerbia nem az egyszerű fehér kenyeret importálja, hanem néhány különleges fajtájú toast kenyeret, amelyeket az országban nem gyártanak, valamint a fagyasztott rétestésztát és meghatározott típusú croissant-t. Pralica szerint ezeket a termékeket a hotelek és a kereskedelmi láncok szerzik be, a behozatali pékáru 90 százalékát pedig a két legnagyobb ilyen vállalat, a Delhaize és a Lidl üzleteibe szállítják.

kenyér
nem importál

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.