Ugrás a tartalomra

Rohamosan olvad a 192 négyzetkilométernyi Thwaites-gleccser

2020.01.15
13:52
2020.01.15
21:46
Forrás
www.elobolygonk.hu
A kutatók szerint az 1980-as évek óta látványosan felgyorsult a jégtömeg zsugorodása.

Az International Thwaites Glacier Collaboration robotizált tengeralattjárót küld a Thwaites-gleccser 600 méter mély, vízzel töltött üregébe, hogy kiderüljön miért olvad ilyen gyorsan az Antarktisz egyik legnagyobb gleccsere. A szakértők a gleccser állapotát radarral, szonárral, az oxigént, a hőmérsékletet, a sótartalmat és az áramlást mérő műszerekkel, valamint mintagyűjtéssel, illetve kamerákkal fogják felmérni.

gleccser
olvadás
Thwaites-gleccser
jég
vizsgálat

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.