Ugrás a tartalomra

Szabad a digitális magánélet Szerbiában

2020.01.16
09:52
2023.11.02
09:04
Forrás
Tanjug
Egyike vagyunk azon országoknak, ahol a legkevésbé cenzúrázzák az internetet.

Elemzők 181 ország internetműködését vizsgálták meg. Arra voltak kíváncsiak, hol a legszigorúbb az internetkorlátozás, és mely országok lakosai élvezhetik a leginkább az online szabadságot. Megnézték, hol korlátozzák a torrentletöltést, a pornográf tartalmakat, a politikai megjelenést vagy a közösségi média használatát. Szerbiában kizárólag a torrenttartalmak letöltése korlátozott. A legkisebb internetcenzúrával rendelkező országok - Szerbia mellett - még: Horvátország, Málta, Szlovákia és Svájc. Ahol pedig a legnagyobb az internet ellenőrzése, illetve korlátozása: Észak-Korea. Ott minden szinten és témában ellenőrzik az internethasználatot. Kínában és Oroszországban sincs online szabadság, vagyis az emberek nem élhetnek szabad digitális magánéletet.

digitális
internet
internetszabadság
cenzúra
online
Észak-Korea

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.