Ugrás a tartalomra

Orbán: Egy centiméterre voltunk, hogy kilépjünk az Európai Néppártból

2020.01.17
07:24
2020.01.17
09:43
Forrás
MTI
Elmondása szerint nem léptek ki, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett.

Egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból csütörtökön, mert a pártcsalád többsége "elárult bennünket" - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután az Európai Parlament előző napi strasbourgi ülésén - néppárti szavazatokkal is - elfogadták a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot. A magyar kormányfő, a Fidesz elnöke azt mondta, csak azért nem léptek ki a Néppártból, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok "egyértelműen velük voltak", és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett.

Orbán Viktor ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a helyzet nem maradhat így, ha az Európai Néppárt nem áll ki Magyarország mellett, akkor "egy új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat kell indítani", és Magyarországnak "lesznek hozzá szövetségesei".

Orbán Viktor
Európai Néppárt

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.
09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.