Ugrás a tartalomra

„A szerb nép számára elengedhetetlen a béke megőrzése”

2020.01.17
15:06
2020.02.28
17:57
Forrás
Pannon RTV
A béke és a régió politikai stabilitásának megőrzése a legfontosabb feladat - egyebek mellől erről egyeztetett ma Belgrádban Aleksandar Vučić és Milorad Dodik.

A szerb államfő és a bosznia-hercegovinai államelnökség szerb tagja abban is egyetértettek, hogy ennek érdekében minden tőlük telhetőt meg kell tenni. A találkozót követő közös sajtótájékoztatón a daytoni békeszerződésről is beszéltek. Dodik röviden azt mondta, hogy az egyezmény bármilyen változása Bosznia-Hercegovina halálra ítélését jelentené. Vučić szerint a daytoni békeszerződés az, amely garantálni tudja a Bosznia-Hercegovinában élő népek közötti békét. Szerinte az egyezmény részletein senki sem változtathat, amíg abba mindhárom ott élő nemzet nem egyezik bele. Aleksandar Vučić leszögezte: Szerbia álláspontja az, hogy mi minden olyan döntést elfogadunk, amellyel mindhárom Bosznia-Hercegovinában élő nemzet egyetért. Minket legfőképpen a szerb nép álláspontja érdekel. Ezzel kapcsolatosan mi mindent közvetítünk, amit a Bosznia-Hercegovinában élő szerb nép mond ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

Milorad Dodik
Bosznia-Hercegovina
daytoni békeszerződés
béke
stabilitás
Aleksandar Vučić

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.