Ugrás a tartalomra

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az RMDSZ Kolozsváron

2020.01.18
23:10
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, Kelemen Hunor szerint a szövetség kihívásai a következő időszakban sem változnak.

A romániai magyarságnak meg kell őriznie identitását szülőföldjén, erős közösségként kell megmaradnia és értelmet kell adni a közösségi létezésnek - mondta Kelemen Hunor. A politikus a Kolozsvári Magyar Operában szervezett ünnepi gálán kiemelte, ma már jobb helyzetben van a romániai magyar közösség, mint 30 évvel ezelőtt. Azért volt sikeres a szövetség, mert képes volt megtartani a közösség bizalmát, és a jövőben is képes kell legyen erre - mondta Kelemen Hunor.

Fotó: MTI/Kiss Gábor

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Kárpát-medencei magyar érdekvédelmi szervezetek üzenetét tolmácsolta. Elmondta: az elmúlt harminc év nemzetpolitikájának legnagyobb hozadéka a határon túli magyar közösségek újraszerveződése, amelyben az RMDSZ-nek különleges, "etalon jellegű" szerepe volt. Úgy vélte, hogy az RMDSZ azért maradhatott meg, mert mindig képes volt megújulni, soha nem rugaszkodott el a realitásoktól és ennek köszönhetően megkerülhetetlen és megkérdőjelezhetetlen politikai tényező maradt.

RMDSZ
Kolozsvár
évforduló
Kelemen Hunor
Pásztor István

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.