Ugrás a tartalomra

Tükröt tart elénk a zentai Szerb Kamaraszínpad legújabb darabja

2020.01.19
09:45
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Ivan Aleksandrovics Goncsarov: Oblomov című művét mutatta be szombaton este a zentai Miroslav Antić Szerb Kamaraszínház amatőr színészekből álló társulata.

A darab az 1800-as évek első felében játszódik, Szentpéterváron. Oblomov igen lusta, kiskorától kezdve szolgák vették körül. Élvezi ezt az életmódot, azonban amikor barátai rábeszélésére elhagyja a számára biztonságot nyújtó ágyat, rátalál a szerelem. Oblomov személyisége tükröt tart a mai társadalom elé.

Az oblomovság történetét Radovan Zubac rendező vitte színre: „Nehéz volt színre vinni az oblomovság történetét, a mesét arról, amit nem lehet lefordítani. Ha most megkérne, hogy fordítsam le, az lehetetlen, mert a jelenség magába foglalja egy nemzet minden negatívumát, ebből pedig nagyon sok van.” 

A társulat tagjai mind amatőr színészek. Ljubica Romandić, színész, Miroslav Antić Szerb Kamaraszínház, Zenta: „A színházi amatőrizmus a megelőzés szempontjából igen fontos intézmény. Megelőzi, hogy a fiatalokat befolyásolják a negatív dolgok: a telefontól kezdve a drogokon és az alkoholon keresztül, minden. A színház egy olyan intézmény, amely önmagában tisztít.”

A darabot Szerbiában eddig csak a Szerb Nemzeti Színház játszotta. A zentai Miroslav Antić Szerb Kamaraszínház a második olyan társulat, amely színre vitte Goncsarov művét.

Oblomov
Zenta
Miroslav Antić Szerb Kamaraszínház
Goncsarov

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.