Ugrás a tartalomra

Évfordulót ünnepel az Óbecsei Gimnázium

2020.01.20
15:39
2020.01.20
15:58
Forrás
Pannon RTV
A jubileumról az intézmény által szervezett, pénteken sorra kerülő Szent Száva-napi ünnepséget követő kiállítással emlékeznek majd meg Óbecsén.

Fennállásának 95. évfordulóját ünnepli idén az Óbecsei Gimnázium. A tanintézménynek, amelyben valamikor csaknem 600 diák koptatta az iskolapadokat, most 317 tanulója van, közülük 24-en vesznek részt az Európai Unió által 27 ezer euróval támogatott Erasmus+ programban. Szerbia az idén először pályázhatott erre a diákcsereprogramra.

Gálfi Attila, kémiatanár, Óbecsei Gimnázium: „Két évig tart, 2020-ban és 2021-ben. Iskolánk is részt vesz, a programhoz öt ország csatlakozott. Egy spanyol iskola a főkoordinátor, ezenkívül Finnország, Lengyelország, Törökország és Szerbia vesznek részt ebben a programban, amelynek a fő témája a víz, mint egyre fogyó forrás. Víz a mezőgazdaságban és egyéb más aspektusai a víznek. Iskolánkból 24 diák vesz részt, és februárban mi vagyunk az első házigazdák.”

Óbecse
gimnázium
évforduló
iskola

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.