Ugrás a tartalomra

A héten végre előbújik a Nap

2020.01.20
16:11
2020.01.20
16:18
Forrás
Pannon RTV
Az előrejelzések szerint az előttünk álló héten sem kell érdemi csapadékra számítanunk térségünkben. Reggeli köd, ónos szitálás még helyenként lehet, de a hétvégére már többórás napsütést jósolnak.

A nappalok egyre melegebbek lesznek, hétvégén akár már a 10 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.

A hétvégén már megélénkülő délnyugati szél némileg kitisztította a levegőt Szabadka felett. Azonban a szerbiai Környezetvédelmi Ügynökség hivatalos honlapján ma is magas szállópor mennyiséget jegyeztek az észak-bácskai város felett. A 10 mikrométer részecskeátmérőjű szálló por mennyisége a levegőben meghaladta az 50 mikrogramm/köbméteres határértéket.

Hétfőn, csakúgy mint az elkövetkező napokban nem érkezik fölénk front. A helyenként megerősödő szél hatására erős fejfájás jelentkezhet, nyugtalanság, esetenként álmatlanság is felléphet. A hő- és komfortérzet alacsony lesz, de az egyre több helyen előbújó nap várhatóan jót tesz majd a közérzetünknek.

A hét elején reggelente még számítani kell ködre, helyenként ónos szitálásra, de a hét folytatásában egyre több helyen számíthatunk több órás napsütésre. Csökken a felhőzet, csapadékra már nem igazán számíthatunk térségünkben. A délnyugati szél élénk marad. Éjjel -1 és helyenként akár -7 fokra is hűlhet a levegő. A nappalok egyre melegebbek lesznek, és hétvégén akár már a 10 fokot is elérheti a felmelegedés.

A reggeli köd és csúszós utak még nehezítik a közlekedést Szerbiában az elkövetkező napokban. Több helyen fagyréteg képződhet az úttesten, ezért vezessenek óvatosan, tartsák be a követési távolságot és a látási viszonyokhoz mérten tartsák be a haladási sebességeket.

időjárás
meteorológia
előrejelzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.