Ugrás a tartalomra

Teketorna Torontálvásárhelyen

2020.01.21
14:25
2020.01.21
17:25
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyi Spartacus Tekeklub szervezésében az idén is megkezdődött a már hagyományos munkás teketorna.

A nagy múltú Spartacus Tekeklub egykor világbajnokokat nevelt ki, mára viszont még fennmaradásuk is kérdésessé vált.

Sike Julianna és családja is tekézik a tornán. A barátokkal együtt alkotnak csapatot, amelynek a Fair-play nevet adták.

Sike Julianna, Torontálvásárhely: „Ez a mi társaságunk. Három család, nagyon régóta barátkozunk, és egy este leültünk, eldöntöttük, hogy menjünk kuglizni, menjünk. Úgyhogy elkezdtünk rendszeresen jönni edzésekre, mindenki megszerette mindenki ezt a sportot, úgyhogy folytatni akarjuk a jövőben is.”

Az 1958-ban kezdődött munkássport játékot minden évben megrendezik. Ahogyan az lenni szokott, január a teke hónapja. A csapatversenyek után egyéni összecsapások is lesznek. 7 csapat vesz részt idén a tornán. A torontálvásárhelyi Spartacus tekeklub elnöke, Decsov Tamás szerint nehéz összetartani a klubot, szükség lenne az utánpótlásra.

Decsov Tamás, Spartacus Tekeklub, elnök, Torontálvásárhely: „Minden évben az örvendeztet bennünket, hogy egy-két fiatal csatlakozik a munkás sportjátékhoz. Sajnos annyira megcsappant a falu szinten a lakosság, hogy minden tagnak annyira örülünk, aki kinyitja a tekepálya kapuját. Most is van az idén két új fiatal gyerek, akivel foglalkozunk. Az utánpótlásra minden évben muszáj gondolni, mert sajnos ez a sportág is elég kihalófélben van.”

Az egy hónapig tartó munkás sportjátékot követően élőzenével és vacsorával köszöntik majd a torna győzteseit.

teke
Torontálvásárhely
Spartacus Tekeklub

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.