Ugrás a tartalomra

Migránsokat keresnek az Északi-tengerben

2020.01.21
14:49
2020.04.19
18:08
Forrás
MTI
Több migránst is keresnek az Északi-tengerben Belgium partjainál. A bevándorlók Nagy-Britanniába akartak eljutni, azonban csónakjuk felborult, és többen a tengerbe estek.

Carl Decaluwé, a nyugat-flandriai régió kormányzójának tájékoztatása szerint legalább 14-15 migráns még napfelkelte előtt indult útnak, hogy csónakon keljen át a tengeren Nagy-Britanniába. Az utasok közül ötnek sikerült elérni a partokat, többi társukat a hatóságok még késő délelőtt is nagy erőkkel keresték.

A kormányzó elmondta, igen ritka, hogy a migránsok csónakon próbáljanak átjutni a szigetországba Belgiumból. Ilyen kísérleteket eddig leginkább Franciaországból jelentettek. Emiatt mindazonáltal a járőrözést és az ellenőrzéseket már jó ideje megerősítették. A belgiumi tapasztalat azt mutatja, hogy a migránsok főként a zeebruggei kikötőbe igyekeznek, ahol a Nagy-Britanniába induló kereskedelmi és személyhajókra felkapaszkodva próbálnak átjutni a tengeren.

Északi-tenger
Belgium
Nagy-Britannia
migráns

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.