Ugrás a tartalomra

A Nyugat-Balkán jövőjéről is szó volt Davosban

2020.01.21
18:56
2020.01.21
19:04
Forrás
Pannon RTV
A Nyugat-Balkán jövőjét érintő davosi panelbeszélgetés nagy része a térség európai integrációjáról szólt.

Téma volt az is, hogy mikor kezdheti meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedónia és Albánia, valamint arról is, hogy hogyan tudná rendezni a kapcsolatát Szerbia és Koszovó. Aleksandar Vučić szerb elnök azt kérdezte az Európai Unió vezetőitől, illetve a nyugat-európai országok képviselőitől, hogy a koszovói kérdés rendezése elegendő lesz-e az uniós tagság elnyeréséhez, ám elmondása szerint közvetlen választ nem kapott. A Világgazdasági Fórum panelbeszélgetésein Hashim Thaci koszovói elnök is részt vett. A beszélgetésen elhangzottak azonban nem voltak nyilvánosak.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Nem volt semmiféle közeli találkozónk, mert úgy tűnik, hogy különböző témákról beszéltünk. Én azokról a gondokról beszéltem, amelyekkel Szerbia szembesül a térségben, Thaci pedig a vízumliberalizációról beszélt. Ez minden. Ennyi általánosságot mondhatok anélkül, hogy megszegném a szabályokat.”

Davos
Világgazdasági Fórum
Nyugat-Balkán

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.