Ugrás a tartalomra

Jégkorong a köbön!

2020.01.22
12:00
2020.02.10
18:59
Forrás
Pannon RTV
Háromnapos jégkorong ünnep kezdődik pénteken délben a szabadkai műjégpályán. 8 ország 14 csapata 3 nap alatt 28 mérkőzésen dönti el, hogy az idén ki lesz a szabadkai Winter Classic győztese.

15. alkalommal rendezik meg a Winter Classic nevet viselő nemzetközi öregfiúk jégkorong-tornát Szabadkán. Az idei megmérettetésre Bulgáriából, Kanadából, Magyarországról, Szlovéniából, Szlovákiából, Csehországból, Észak-Macedóniából és Szerbiából 14 csapat nevezett.

A tornán azok a 40 évnél idősebb játékosok vehetnek részt, akik már legalább három éve befejezték profi pályafutásukat. A csapatokban olyan jégkorongozókat láthat majd a szabadkai közönség, akik országuk válogatottjaiban is szerepeltek. Ilyen szempontból kiemelkedő a Jesenice csapata, ahol majdnem az egész csapat egykori szlovén válogatott játékosokból áll.  A Jesenice színeiben például jégre lép Andrej Razinger, aki Jugoszlávia és Szlovénia válogatottjában is játszott. Az 52 éves szlovén játékos 9 világbajnokságon vett részt. A 155 válogatott mérkőzésén 129 gólt és 73 gólpaszt jegyzett. A szlovén együttest erősíti még a 7 világbajnokságon is jégre lépő Peter Rožič is.

A 2020-as Winter Classic résztvevői:

Vancuver - Kanada
Magic of hockey - Csehország
Old boys - Szlovákia
Jasenice - Szlovénia
Prevoje - Szlovénia
Fehérvár - Magyarország
Kiskőrös - Magyarország
Torpedo Sofia - Bulgária
Ice devils - Bulgária
Basa stumperk - Észak-Macedónia
Spartak - Szerbia
Vojvodina 1 - Szerbia
Vojvodina 2 - Szerbia
Drvene nogice - Szerbia

jégkorong
Winter Classic
Szabadka

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.