Ugrás a tartalomra

A turizmus fellendítőit díjazták Magyarkanizsán

2020.01.22
13:13
2020.01.22
15:43
Forrás
Pannon RTV
Harmadszor osztották ki Magyarkanizsa községben a Turisztikai Tiszavirág-díjat.

Az elismerést olyan intézmények, egyesületek és vállalkozók kapták, akik az elmúlt évben nagyban hozzájárultak Magyarkanizsa község turizmusának fellendítéséhez. Kitüntetésben részesült egyebek között a kispiaci Nemzetek Főzőversenye Határok Nélkül rendezvény is, amely több ezres közönségével és gazdag kulturális programkínálatával vívta ki magának az elismerést.
Varbai András, szervező:
Szerettem volna egy olyan rendezvényt csinálni, ami összeöleli az egész Kárpát-medencét, a Kárpát-medencei magyarokat. Erről a rendezvényről tudni kell, hogy ide Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, mindenhonnan érkeznek versenyzők és egy nagyon jó buli.”

Díjat kapott a Kanizsa Feszt is, amely hét év alatt a község turisztikai zászlóshajójává nőtte ki magát a több ezres látogatottságával és színes, sokrétű programjaival.
Forró Lajos, szervező:
Én azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy azon gondolkodjunk, hogy hogyan tegyük szebbé azt a közösséget, ahol élünk, és ezt talán ez a díj is egy picit bizonyítja, hogy ez nekünk valamennyire, mint ahogy a többi díjazottnak is sikerült.
Az év vállalkozója díjat Sarnyai Csaba a Tiszai Tangó hajóskapitánya és a Réti Tangó vezetője kapta idén. Az elismerések átadásának több célja van.
Koza Róbert,
a Turisztikai Desztináció Menedzsment elnöke: Ezzel tulajdonképpen több célt is elérünk. Először is, hogy a községünk lakosai is megismerjék azokat a tevékenységeket, azokat a lehetőségeket, azokat a szereplőket, akik jelen vannak a turizmus palettáján, a másik pedig, hogy a községen kívül is megismerjék, a harmadik pedig, hogy azok az emberek, akik egész évben tesznek valamit, dolgoznak, azokat jutalmazzuk is.
Turisztikai Tiszavirág-díjban részesült még számos személy, rendezvény, intézmény, és borászat Magyarkanizsa község területéről.

Díjat kapott a magyarkanizsai Aqua Pannon Hotel, a magyarkanizsai Gyógyfürdő, az Art Garni Hotel, a Békavár, a Family panzió, a kispiaci Nemzetek Főzőversenye rendezvény, az Euro Show Dance fesztivál, a tóthfalusi Tájház, Lékó Lajos, amiért 1970-óta aktív résztvevője a közösségnek, a Kanizsa Feszt, a horgosi Bálint pincészet, a Kravić Fivérek pálinkafőzdéje, a Wemsical Szerbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület a kaláka rendezvényeiért, a Gastro-Balkán, valamint a Tandari-tanya Sport- és Szabadidő Központ. Az év vállalkozója díjat Sarnyai Csaba, a Tiszai Tangó hajóskapitánya és a Réti Tangó vezetője kapta.

Turisztikai Tiszavirág-díj
Magyarkanizsa
díjazás

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.