Ugrás a tartalomra

Az EU vezetői aláírták a Brexit-megállapodást

2020.01.24
11:42
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
Aláírta az Egyesült Királyság európai uniós tagságnak megszűnéséről szóló megállapodást Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke.

A két uniós intézmény vezetőjének jóváhagyása nyomán a szöveget az Európai Parlament a január 29-i ülésen ratifikálhatja. Ezt követően, jövő csütörtökön még az uniós tagországok kormányainak képviselőiből álló Tanácsnak is végérvényesen el kell fogadnia.

Londonban már törvényerőre emelkedett a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás, miután a parlamentben elfogadott egyezményt II. Erzsébet királynő jóváhagyta. A Downing Street azt közölte, várhatóan napokon belül Boris Johnson kormányfő is aláírja a megállapodást.

Ursula von der Leyen
Charles Michel
Európai Bizottság
Európai Tanács
Brexit

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.