Ugrás a tartalomra

Stádium-díj a Kárpát-medencei ifjúságnak

2020.01.27
18:34
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
A Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a jövőben a magyar ifjúságnak szóló nemzeti folyóiratként fog megjelenni.

Egyebek mellett erről számolt be mai budapesti sajtótájékoztatóján a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap főszerkesztője. Bejelentették azt is, hogy idén is meghirdetik a Stádium-díjat, amely a Kárpát-medencei magyar középiskolásokat szólítja meg.

A jövőben a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a Gróf Széchenyi Család Alapítvánnyal szorosan együttműködve fog megjelenni, elsődlegesen a magyar ifjúságot megszólítva, kiemelten kezelve a fiatalok problémáit és a tehetséggondozást - jelentették be a mai sajtótájékoztatón Budapesten. A hírlap főszerkesztője szerint fontos az egységes nemzetben való gondolkodás.

Fazekas István, főszerkesztő, Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap: „Ez a fajta összefogás, ez a fajta szellemi összefogás, amit a Stádium meghirdetett, akkor lehet igazán valóságos, hogyha a fiataloknak is hirdetni tudjuk, hiszen nagyon fontos, hogy a Kárpát-medence magyar ifjúsága érezze, hogy egy nemzethez tartozik, és egy kultúrához. Ez a lap a maga szerény körülményei között ezt a lehetőséget kínálja fel az ifjúságnak.”

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap közös együttműködésben 2018-ban alapította meg a Stádium-díjat. A felhívással 2400 magyarországi és 300 határon túli tanintézményt szólítanak meg évente. A tavalyi díjazottak között egy vajdasági is van. A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanára, Esztelecki Péter tudomány kategóriában vehette át az elismerést.

Széchenyi Tímea, elnök, Gróf Széchenyi Család Alapítvány: „A célunk a Stádium-díjjal, hogy picikét az ifjúságnak, a fiataloknak az egész Kárpát-medence területén lehetőséget adjunk arra, hogy kinyilvánítsák a véleményüket, hogy elmondják a gondolataikat, és mi ezzel foglalkozzunk és kommunikáljunk.”

A díj a magyar ifjúság nemzeti és keresztény értékrend melletti megerősítését hivatott szolgálni. A Stádium-díj fővédnökei Kásler Miklós a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere és Gróf Széchenyi Géza, Gróf Széchenyi István dédunokája. A jelöléseket idén is várják. A díj felhívásáról, a regisztráció menetéről és a határidőkről a www.stadiumdij.hu oldalon tájékozódhatnak az iskolák.

Stádium-díj
Gróf Széchenyi Család Alapítvány
Fazekas István

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.