Ugrás a tartalomra

Merkel a csatlakozási tárgyalásokat sürgeti Albániával és Észak-Macedóniával

2020.01.27
21:13
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
A német kormány arra törekszik, hogy az európai uniós tagállamok vezetői a következő tanácskozásukon megállapodásra jussanak a csatlakozási tárgyalások megindításáról Albániával és Észak-Macedóniával.

Ezt mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben Edi Rama albán kormányfővel folytatott megbeszélése előtt. A német kormány már az előző EU-csúcson is a csatlakozási tárgyalások elindítását pártolta, és "keményen dolgozik" annak érdekében, hogy a következő, márciusi csúcstalálkozón sikerüljön meghozni ezt a döntést - mondta Angela Merkel. Berlin kiáll az egész Nyugat-Balkán EU-s integrációja mellett. "Aki rápillant a térképre, és ismeri a geopolitikai összefüggéseket, tudja, hogy mindenkinek jó, ha egyszer majd a Nyugat-Balkán valamennyi országa EU-tag lesz" - fogalmazott.

Edi Rama kiemelte, hogy a német kancellár támogatása a csatlakozási folyamatban rendkívül fontos hazájának, és nagy jelentősége van annak is, hogy elkezdte a munkát az új Európai Bizottság, amelynek tevékenységében világosan megmutatkozik a "geopolitikai dimenzió".

Edi Rama
Angela Merkel
csatlakozás
Albánia
Észak-Macedónia
tárgyalás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.