Ugrás a tartalomra

Merkel: A németeknek kötelességük emlékezni a holokausztra

2020.01.27
21:43
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
Őrizni és ápolni kell a holokauszt áldozatainak és túlélőinek emlékezetét, és szembe kell szállni az intoleranciával és a gyűlölettel - hangsúlyozta Angela Merkel Berlinben.

A német kancellár hétfőn a fővárosi állami operaházban a nemzetközi holokauszt-emléknap németországi eseményeit záró jótékonysági koncertet felvezető köszöntőjében kiemelte: a civilizáció valamennyi szabályával szakítást jelentő holokausztból a németek számára az emlékezés kötelezettsége mellett az is következik, hogy szembe kell szállniuk az intoleranciával, a gyűlölettel, a rasszizmussal, az antiszemitizmussal és a csoportokra vonatkoztatott emberellenességgel, és gondoskodniuk kell arról, hogy "minden ember biztonságban és otthon érezhesse magát Németországban és Európában".

A díszvendég lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki hangsúlyozta, hogy a holokauszt történetét nem szabad "átírni" és politikai célokra felhasználni, és a náci mellett a kommunista totalitárius diktatúra áldozatairól is meg kell emlékezni.

Angela Merkel
holokauszt
emlékez

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.