Ugrás a tartalomra

Katonai helikopter okozott újabb bozóttüzet Ausztráliában

2020.01.29
11:58
Forrás
MTI
Tüzek oltásában segédkező katonai helikopter okozott újabb bozóttüzet Ausztráliában a főváros közelében.

A gép leszállást jelző reflektora lobbantotta lángra a kiszáradt füvet, a lángok pedig villámgyorsan terjedni kezdtek. Az eset még hétfőn történt, ám azóta is emiatt lángol jókora területen a növényzet, a tűz pedig keddre Canberrának már a déli elővárosi részét fenyegette. Eloltani ma reggelig sem sikerült. Canberrát 420 ezren lakják. 2003-ban csaknem félezer házat pusztított el egyetlen nap alatt egy tűzvész. Az eset tanulságaként a hadsereg közölte, hogy helikopterei azóta nem használják leszállási reflektoraikat. Ausztrália már hónapok óta küzd a tüzekkel, amelyek emberi áldozatokat is követeltek, valamint rengeteg állat pusztulását okozták. A szakemberek szerint egyes fajok a kihalás szélére sodródtak.

Ausztrália
bozóttűz
tűz

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.