Ugrás a tartalomra

Uniós koordináció nélkül súlyos következményei lehetnek a koronavírus terjedésének

2020.01.29
21:49
2024.03.19
08:49
Forrás
közlemény
Az Európai Parlament plenáris ülésén a képviselők aggodalmukat fejezték ki a koronavírusos megbetegedések rohamos terjedése miatt, mely Kínában már egészségügyi vészhelyzetet eredményezett.

Tóth Edina fideszes EP-képviselő felszólalásában arra kérte az Európai Bizottságot, hogy nyújtson támogatást a tagállamoknak a megfelelő óvintézkedések meghozatalához.

Tóth Edina emlékeztetett: légikikötőink Európa kapuját jelentik, ezért kiemelten fontos, hogy egy esetleges hatósági intézkedés elrendelése esetén rendelkezzenek a fertőtlenítéshez szükséges eszközökkel és felszereléssel. A néppárti politikus arra kérte az Európai Bizottságot és a tagállamokat: folyamatosan ellenőrizzék, hogy megfelelő készlettel rendelkeznek-e a szükséges védőfelszerelésekből az üzemeltetők.

„Nekünk a polgáraink védelme az első! Arra kérem ezért az Európai Bizottságot, hogy nyújtson megfelelő pénzügyi és technikai támogatást a tagállamoknak, és határozott, összehangolt választ adjon a koronavírus esetleges terjedésére az Európai Unióban" - emelte ki a néppárti politikus. „A koronavírus európai megjelenése és gyors terjedése komoly kihívás elé állítja Európát is. Kiemelten fontos tehát, hogy a hatóságok gyorsan és szakszerűen reagáljanak" - zárta felszólalását Tóth Edina.

koronavírus
Kína
vészhelyzet
Európai Parlament
Tóth Edina
Fidesz
képviselő

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.