Ugrás a tartalomra

Hatszáz európai akar hazatérni Kínából

2020.01.29
23:29
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
Közel 600 európai uniós állampolgár akar hazatérni Kínából az új koronavírus terjedése miatt, de jelenleg ezt nem tudják megtenni - közölte szerdán Brüsszelben az Európai Bizottság.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy hét magyar szeretne hazatérni Kínából.

Franciaország szerdán beindította az európai polgári védelmi eljárást, hogy jobban lehessen koordinálni az uniós állampolgárok hazatelepítését Vuhanból, a járvány gócából. Két járatot irányoztak elő a hazatelepítéshez, a légi szállítás költségeihez az Európai Bizottság is hozzájárul.

Az unió horvát elnöksége fontolóra vette, hogy a közeli napokban összehívja az uniós egészségügyi miniszterek rendkívüli tanácskozását.

európai
Európai Unió
Európai Bizottság
Kína
koronavírus

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.