Ugrás a tartalomra

Továbbra is lángol Ausztrália

2020.01.31
12:03
Forrás
MTI
Szükségállapotot hirdettek az ausztráliai főváros, Canberra déli határában pusztító bozóttűz miatt.

A lángok a közeli nemzeti parkot szinte teljesen felperzselték, több mint 18 ezer hektár ég. A lángok most a lakóépületeket fenyegetik. Több száz tűzoltó küzd a tűz megfékezésén.

A szükségállapotot 72 órára rendelték el. A fővárosi területtel határos Új-Dél-Wales állam tűzoltósága már figyelmeztetést adott ki, hogy Canberra térségéből a bozóttűz a nap folyamán át fog terjedni az államhatáron. Az oltást nagyban megnehezíti, hogy az időjárás előrejelzések szerint helyenként 40 Celsius fokos hőség várható a hétvégén.

Victoria és Új-Dél-Wales államok területén jelenleg 80 másik bozóttűz tombol. Szeptember óta az országban több mint 12 millió hektárt emésztettek fel a lángok, 33 ember meghalt, 2500 ház semmisült meg és felbecsülhetetlen károk keletkeztek az élővilágban.

Ausztrália
lángok
szükségállapot
Canberra
bozóttűz
kár

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.