Ugrás a tartalomra

Nagyberuházások támogatása Vajdaságban

2020.01.31
15:24
2020.06.28
13:37
Forrás
Pannon RTV
Nagyberuházások támogatásáról szóló szerződéseket írt alá 22 község képviselete a báni palotában, Újvidéken.

A tartományi kormány és az önkormányzatok 23 fejlesztésre vonatkozó támogatást hitelesítettek. A topolyai és kishegyesi szennyvíztisztító kiépítésének támogatása kiemelt figyelmet kapott. Támogatásban részesítették a víz- és energiagazdálkodást, helyi és regionális gazdasági fejlesztéseket, oktatási intézmények fejlesztését érintő projekteket.

Marko Lazić, Kishegyes polgármestere két nagyberuházásról szóló szerződést írt alá. Szennyvízgyűjtő kiépítésére 217 millió dinárt, még a szennyvíztisztító munkálatainak befejezéséhez 278 millió dinárt irányzott elő a tartományi kormány: „A szennyvíztisztítón négy hónapja kezdték meg a munkát. Aláírtuk a szennyvízgyűjtő közbeszerzésről szóló pályázatot. Egyik a másik nélkül nem üzemelhet. Folytatjuk a csatornahálózat építését, a munkálatok jövőre kezdődnek, ezzel lefedjük csatornarendszerrel a teljes Kishegyes Községet.”

A topolyai szennyvíztisztító telep kiépítésének második szakaszára 150 millió dinárt kapott az önkormányzat. Kislinder Gábor, Topolya polgármestere elmondta, biztosítottak az építkezéshez szükséges eszközök: „Ma már Topolyán ezzel kapcsolatban a főkollektor első része, amely értéke megközelítőleg 80 millió dinárt tesz ki, az folyamatban van. A második részre is hamarosan elkészülnek a tervek. Sikeres pályázat esetén jövőre, legkésőbb 2021 elejére össze tudjuk a rendszert rakni.”

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke kiemelte, az idei év a felújítások és a fejlesztések éve lesz: „Új befektetési ciklus kezdődik. A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül a helyi önkormányzatokkal közösen valamivel több mint 3 milliárd 900 millió dinárt fektetünk be.”

Mirović hozzátette, idén befejezik a szabadkai Népszínház és az Újvidéki Színház tér felújítását, valamint megkezdődhet a tevékenység a Vajdasági RTV újonnan épített székházában.

Topolya
Újvidék
szennyvíztisztító
Marko Lazić
Kislinder Gábor
Igor Mirović
oktatási intézmények
energiaellátás
Szabadkai Népszínház
Vajdasági Rádió és Televízió
Kishegyes

Most

17:17, Frissítve: 18:26

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.