Ugrás a tartalomra

A republikánusok iowai jelölőgyűlésein Donald Trump lett a győztes 96,6 százalékkal

2020.02.04
09:57
2020.02.04
10:09
Forrás
MTI
Az Egyesült Államokban hivatalosan is megkezdődött az elnökválasztási folyamat azzal, hogy Iowában hétfőn jelölőgyűléseket tartottak.

A Republikánus párt iowai hétfői jelölőgyűlésein Donald Trump elnök lett a győztes a szavazatok 96,6 százalékával. Két vetélytársa, Joe Walsh egykori kongresszusi politikus és Bill Weld, Massachusetts állam volt kormányzója alig több mint 1-1 százalékos támogatottságra tett szert. A végeredményt az urnazárást követően mintegy két órával tették közzé. Donald Trump hétfőn a Twitteren többször is buzdította iowai híveit, egy másik bejegyzésében a 2020-as elnökválasztási kampányának videóklipjét csatolta. Az elnök kampánycsapata több mint nyolcvan embert mozgósított az elmúlt hetekben ebben a középnyugati államban. Ott kampányolt mások mellett például Mike Pence alelnök és Rick Perry energetikai miniszter is. Maga Trump csütörtökön tartott választási nagygyűlést Des Moines-ban, Iowa fővárosában.

választás
Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok
iowa

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.