Ugrás a tartalomra

A bevétellel rendelkezők tíz százalékát fenyegeti a szegénység

2020.02.04
12:39
2020.02.04
12:48
Forrás
Eurostat
A szerbiai felnőttek és foglalkoztatottak tíz százalékát fenyegeti a szegénység attól függetlenül, hogy van bevétele. Hasonló a helyzet az EU-ban is, ahol ez az átlag 9,5 százalék, írja az Eurostat.

A szegénységi kockázat százaléka nem azt jelenti, hogy az ebbe a kategóriába eső emberek mindenképp szegények, hanem arra mutat rá, hogy alacsony a bevételük a többi polgáréhoz viszonyítva.

Az Európai Unió statisztikai irodája szerint az állandó munkaviszonyban lévőket kevésbé fenyegeti a szegénység kockázata, mint a meghatározott időre vagy szerződéses alapon foglalkoztatottakat, akik 15,7 százalékban vannak kitéve a szociális kockázatnak. Szerbiában a szegénységtől való fenyegetettség inkább a férfiakat sújtja, 11,3 százalékban, mint a nőket, akiknél ez az arány 8,3 százalék. A legtöbb dolgozót Romániában fenyegeti a szegénység, az ottaniak 15,3 százalékát. A szegénységi kockázat Finnországban és Csehországban a legalacsonyabb, 3,5 százalék alatti.

szegénység
Európai Unió
Eurostat

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.