Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: A migrációs helyzet elsősorban biztonsági kérdés

2020.02.06
19:07
2020.02.06
19:49
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője kiemelte, bízik abban, hogy a szerbiai rendőrség elszállítja az illegális bevándorlókat a Tompa-Kelebia határátkelőről a befogadóközpontokba.

Pásztor Bálint hangsúlyozta, nem megoldás, hogy az átlépő napokig zárva tartson a migránsok miatt. A Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője egy héttel ezelőtt szólalt fel a migránshelyzettel kapcsolatban a szerb parlamentben. Véleménye szerint sikerült felhívni a szerb országos média figyelmét a jelenleg Vajdaságban uralkodó viszonyokra.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Azért azt el kell mondani, hogy Belgrádban, annak ellenére, hogy Belgrád is jelentősen sújtott migránsproblémával, nem igazán mindennapos kérdés Dél-Szerbiában, Közép-Szerbiában pedig végképp nem. Az, amit mi megtapasztalunk a Szabadkához tartozó településeken, Magyarkanizsa településein, Törökkanizsa településein vagy Nyugat-Bácskában, az egy közép-szerbiai állampolgár számára felfoghatatlan, elképzelhetetlen, és olyan kérdés, amit még nem tapasztalt meg. Úgyhogy ilyen szempontból fontos erről a szerbiai parlamentben beszélni, és ami ennél talán még fontosabb, ennek a felszólalásnak a kapcsán, én úgy tudom a helyiektől, hogy Törökkanizsa területén és Magyarkanizsán is és Szabadkán is a rendőrség elkezdte a munkáját végezni, úgyhogy azt gondolom, azért van némi foganatja ennek.”

migránsok
illegális bevándorlás
illegális bevándorlók

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.