Ugrás a tartalomra

Informatikus palánták versenyeztek Zentán

2020.02.08
14:10
2020.02.08
18:45
Forrás
Pannon RTV
A Neumann informatikai versenyt a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban szervezték meg.

A diákok az előre elkészített versenymunkáikat zsűri előtt prezentálták. A legjobbak pedig továbbjutottak a szekszárdi döntőbe.

A versenyen az általános és a középiskolások is részt vehettek, akik hat kategóriában versenyeztek. Az adai Cseh Károly Általános Iskolából négy tanuló érkezett. Három diák az animáció, egy pedig a megépített digitális automata kategóriában nevezett.

Világos Kornél, felkészítő tanár, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „Az animációk különböző témára készültek. Egy nagylány közülünk a kirekesztettség témáját dolgozta fel, a diákoknak a nem megértése. Volt egy olyan, ami egy elguruló pénzről szól, és van egy olyan animációnk is, ami egy Rubik kockát mutat be. A megépített digitális automatánk egy távolságmérő, egy ultrahangos távolságmérő egy kis mikrokontroller segítségével.”

A középiskolások inkább okos eszközökre terveztek programokat.

Hegedűs Joshua, versenyző, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Az egyik osztálytársammal készítettünk egy játékot, amelyet szeptemberben kezdtünk el készíteni. A játékunkban mondjuk rá két aktív hónapunk van, tehát két aktív hónapot beleöltünk a játékba.”

A versenyt már hetedik éve szervezik meg Zentán. Azok a tanulók, akik ebből a fordulóból továbbjutnak, azok a szekszárdi döntőben vehetnek részt.

Esztelecki Péter, szervező: „Nagyon fontosnak tartom, hogy ezt a versenyt megszervezzük itt az iskolában, mivel tényleg nagyon sok diákot vonzunk. Most is kb. 120-an leszünk, a felkészítő tanárokkal együtt. Tényleg egy nagy versennyé nőtte ki magát ez a kis versenynek indult elődöntő.”

A verseny keretein belül az érdeklődők megtekinthették a zentai Népi Technikában a régi számítógépek interaktív kiállítását. Közel 30 számítógépet nézhettek meg.

Zenta
informatika
verseny

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.