Ugrás a tartalomra

Gyilkos ámokfutásba kezdett egy katona Thaiföldön

2020.02.08
16:51
2020.02.08
16:56
Forrás
BBC, Origo, Mirror
A lövöldözés Nakhon Ratchasimában, más néven Koratban történt. Egy katona kezdett gyilkolásba, a legfrissebb hírek szerint legkevesebb 20 embert megölt és ugyanannyit megsebesített.

A sajtó arról számolt be, hogy egy katona a város több pontján is lövöldözött, majd egy Terminal 21 nevű bevásárlóközpont közelében lőtt a tömegbe. A rendőrség azt közölte, hogy a férfi a támadás előtt megölte a parancsnokát és még két embert a laktanyájában, több fegyvert és lőszert ellopott, és onnan indult be a városközpontba, ahol többek között egy buddhista templomnál is lövöldözött.

Nem hivatalos információk szerint a gyanúsított körbekerítette magát és túszokat is ejtett.

Egyes hírek szerint az áldozatok között van egy gyerek, egy diák, egy taxisofőr, és rendőrtisztek is.

A rendőrség később megnevezte a támadót: a 32 éves Jakraphanth Thomma tizedes az ámokfutás előtt és alatt is posztolt a Facebookjára, az egyikben azt írta, hogy senki sem kerülheti el a halált. Fotókat és videókat is megosztott, amiken a fegyverei és az égő bevásárlóközpont is látszik.

A tüzet egyes hírek szerint egy felrobbant gázpalack okozta.

Az egyik videójában azt mondja, hogy már elfáradt a lövöldözésben: "Fáradt vagyok, alig tudom mozgatni az ujjaimat". Egy másik posztban azt kérdezte, megadja-e magát, és azt is írta, hogy bosszút akar állni.

Thaiföld
katona
ámokfutás
gyilkos
Nakhon Ratchasima
Korat
Terminal 21
laktanya

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.