Ugrás a tartalomra

Aranykapu játszóház a legkisebbeknek

2020.02.10
20:55
2020.02.11
17:06
Forrás
Pannon RTV
Ölbeli játékok, mondókázás, mozgásos torna, és sok-sok zene várja a egytől három éves korú gyerekeket szüleik kíséretében a szabadkai Népkör Aranykapu játszóházban minden hétfőn.

Már a kezdetektől látogatja kisfiával az Aranykapu babafejlesztő foglalkozásokat Bíró Orsolya. Azt mondja Szabadkán is nagyon jók a lehetőségek, ami a gyermekfejlesztő programokat illeti. Első gyermekével Marcell-lel, szívesen látogatják az ilyen programokat. Számos pozitívumot vett észre gyermeke fejlődésében: „A kommunikációban és egyáltalán az idegenektől nem fél, ami számomra nagyon nagy pozitívum. Feltalálja magát idegen helyzetekben és barátkozó.”

Már fél éves csemetéiket is elhozzák hordozókendőben a szülők a Dobbantó foglalkozásokra - mondta el Kecskés Krisztina a foglalkozás házigazdája. A lovagoltatós, tenyér-, és arccirógatós, csiklandozós, vonatozós, hintáztatós, és dögönyözős játékok általában három éves korig érdekesek a kicsik részére. Havonta kétszer szerveznek foglalkozásokat a gyerekek és szülők számára.

Kecskés Krisztina, házigazda, Dobbantó foglalkozások, Népkör, Szabadka: „A foglalkozások célja, hogy minél többet mozogjanak a gyerekek, hogy a testük fejlődjön, hogy ellazuljanak. különböző koordinációs feladatokat kapnak, illetve zenei nevelést is, tehát a zenére különösen nagy hangsúlyt fektetünk. Orsi kolléganőm élő zenét biztosít és számtalan népdalt, mondókát megtanulhatnak a játék folyamán.”

A közös mondókázás és éneklés nemcsak a beszédértést és a ritmusérzéket fejleszti, hanem segíti a világ megismerését, kihat a személyiségfejlődésre és az értelmi képességek alakulására. Ám ami még ennél is fontosabb, hogy szoros érzelmi kapcsolatot eredményez gyermek és szülő között. Ezek olyan páratlan pillanatok, amikor megérintjük, megöleljük, cirógatjuk gyermekünket, és bizony a hangunkkal is körülöleljük.

Aranykapu játszóház
Népkör Magyar Művelődési Központ
torna
kisbaba
mondóka
ének

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.