Ugrás a tartalomra

Gyermekprogramok a Teátrum Neked! színházfesztiválon

2020.02.13
20:00
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Teltház előtt mutatta be legújabb mesedarabját a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata. A három aranygyűrű című magyar népmesét a IV. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napokon láthatta a közönség.

A rongyos királyfit elküldik a palotából, hogy szerencsét próbáljon. Kalandjai során megtalálja a boldogságot, emberséget és tisztességet tanul, és végre megleli helyét a világban. A szerencsét próbáló királyfit Szilágyi Áron alakította: „Minden népmese arról szól, hogy az adott főhős, könnyebb vagy nehezebb módon megküzd az adott ellenségeivel, legyőzi félelmeit, és azzá lesz, ami szeretne lenni. Felnő, igazából.

A darabban központi szerepet kapnak a könyvek. Az olvasás fontosságát igyekeztek hangsúlyozni. Crnkovity Gabriella, a darab rendezője: „Egyszer csak meg fog történni, hogy már nem olvasunk könyvből, sőt, hogy már nem olvasunk egyáltalán. Nem tudom, hogy manapság hány szülő olvas mesét a gyerekének, vagy akár fejből, de, hogy a mesék is forogjanak a gyerekek agyában, hogy megmaradjanak.”

A gyermekelőadások előtt és után is a magyarországi Fővárosi Nagycirkusz animátorai foglalkoztak a legkisebbekkel. Csürke Tibor, készségfejlesztő, Fővárosi Nagycirkusz, Budapest: „Mi igazából a készségfejlesztéssel foglalkozunk. Ebbe beletartozik az ügyesség, az ügyességbe beletartozik a tányérpörgetés, a zsonglőrködés, labdával, karikával, buzogánnyal. Az egyensúlynál egyetlen egy dolgot hoztunk, az a drót. Ez segít a test középpontot megtalálni.”

Péntek délelőtt is várja a gyermekeket a fesztivál, amikor a budapesti Turay Ida Színház Szeméthegyen túl című darabját nézhetik meg.

Teátrum Neked
színházfesztivál
Fővárosi Nagycirkusz
Zentai Magyar Kamaraszínház
Crnkovity Gabriella
Zenta

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.