Ugrás a tartalomra

Trianonról rendez nemzetközi konferenciát az MTA

2020.02.17
10:55
2020.02.17
11:05
Forrás
MTI
Mintegy harminc külföldi előadó részvételével nemzetközi tudományos konferenciát rendez a trianoni békeszerződésről a Magyar Tudományos Akadémia Trianon 100 Lendület Kutatócsoportja júniusban.

Az MTA tájékoztatása szerint "Trianonon túl, a háború vége a dunai Európában: új korszak? (1918-1924)" című tanácskozásra Ausztriából, az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Romániából, Ukrajnából, Svájcból, Olaszországból, Horvátországból és Szlovéniából érkeznek előadók. Az előadások olyan témákkal is foglalkoznak, mint az erőszak - köztük a vörös- és a fehérterror - , a kultúra szerepe, a magyar film és színház helyzete, a határváltások mindennapi hatásai, a háború végének regionális sajátosságai, az eszmetörténet, a gazdaság és a társadalom átalakulása, a nők és a gyerekek helyzete.

Trianon
Magyar Tudományos Akadémia

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.