Ugrás a tartalomra

A koronavírus szövődményeibe halt bele a vuhani kórház igazgatója

2020.02.18
11:45
2020.02.18
11:52
Forrás
MTI
Elhunyt Liu Csiming, a vuhani Wuchang kórház igazgatója a koronavírus okozta megbetegedésben. Liu idegsebész volt, és ő volt az első kórházigazgató, aki belehalt a járványba.

A kínai állami sajtó mártíroknak nevezi a fertőzéssel harcoló, és eközben életüket veszítő egészségügyi dolgozókat, a Hupej tartományba küldött mintegy 3000 orvos és ápoló azonban egyre hangosabban tiltakozik amiatt, hogy az állam kényszeríti őket a munkára, miközben nem tesz meg minden a védelmük érdekében. Egy új elemzés szerint, amely a február 11-ig ismertté vált megbetegedéseket és haláleseteket vizsgálta, az új koronavírus okozta megbetegedések halálozási aránya némileg nőtt az elmúlt hetekben, és jelenleg 2,3 százalékon áll. Ez több mint hússzor magasabb ráta, mint az influenza szokásos 0,1 százalékos halálozási aránya.

koronavírus
Vuhan
Kína

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.