Ugrás a tartalomra

Szépül a bogarasi iskola

2020.02.19
13:57
2020.03.13
17:20
Forrás
Pannon RTV
A bogarasi iskola a község legkisebb iskolája. Összesen 16 gyermek tanul itt kombinált osztályokban, emellett az intézményben működik az óvoda is, ahova jelenleg négy gyermek jár.

Az iskolafejlesztési program még 2018-ban kezdődött. Akkor a helyi közösség segítségével kisebb eszközöket vásároltak. A szülők tanácsa által szervezett jótékonysági bál bevételéből pedig a falakat és a padlóburkolatot újították fel.

Pósa Tamás a bogarasi Bácska Helyi Közösség tanácselnöke: „Belső festésre került sor az iskolán belül, az óvodába pedig laminált padlót tudtak lerakni. Ez még folyamatban van. Maradtak pénzeszközök így a felújítás tovább folytatódik.”

A régi ablakok is már cserére szorultak, a festék megkopott rajtuk, és a fakeret is elkorhadt.
Czegledi Rudolf Zenta polgármestere kiemelte: „Folyamatosan dolgozunk az iskoláink, oktatási intézményeink felújításán. A városban jelenleg a Thurzó Lajos Általános Iskola felújítása van folyamatban, de természetesen nem feledkezünk meg a falusi iskoláinkról sem.”

A bogarasi iskola új ablakainak 700 ezer dináros költségét a zentai önkormányzat fedezte.

Zenta
Bogaras
Czegledi Rudolf

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.