Ugrás a tartalomra

Merkel: Rasszizmus és gyűlölet mérgezi a német társadalmat

2020.02.20
17:55
2020.02.20
21:46
Forrás
MTI
A rasszizmus és a gyűlölet méreg, amely jelen van a német társadalomban, és túl sok bűncselekményhez vezetett már - mondta Angela Merkel.

A német kancellár részvétét nyilvánította a szerda este történt lövöldözésben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak. Sajtónyilatkozatában hozzátette: a nyomozás első megállapításai szerint a támadó szélsőjobboldali, rasszista indíttatásból cselekedett, más származású, vallású és kinézetű emberek iránti gyűlöletből gyilkolt.

Sajtójelentések szerint az áldozatok többnyire úgynevezett migrációs hátterű emberek, vagyis bevándorlók vagy bevándorló családban születtek. Többen kurd nemzetiségűek.

rasszizmus
gyűlölet
Angela Merkel
Hanau
bevándorló
kurd

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.